Rólam

Dawe

1984. szeptember 25-én Balázs Dávidként láttam meg a napvilágot Kecskeméten. Különösebb zenei ambícióim nem voltak. Minden a technika iránti érdeklődésemmel kezdődött. Az első bulik 1999 óta még szűk körben zajlottak. Habár kevesen voltunk, a hangulaton ez nem látszott, így hamar híre ment. A környéken pár hét leforgása alatt már 100 fős bulik zenei hangulatáért feleltem. Akkoriban, mivel erre volt igény - és mivel számomra fontos, hogy a közönség jól érezze magát - a zenei stílusom leszűkült a „lakossági technora”.

Ezt követően, amit Kunpeszéren elkezdtem, azt mégnagyobb lelkesedéssel folytattam Sarlóspusztán. Főleg céges rendezvényeken zenéltem, ahol már a nosztalgia zene vette át a főszerepet. Amit nem is bánok, ugyanis ettől kezdve kezdtem gyűjteni a jobbnál jobb régi muzsikákat, amelyekkel még a mai napig is hatalmas bulikat tartok.

2003-ban az Országos Szórakoztatózenei Központban sikeres lemezlovas szakvizsgát tettem. Még ez évben valóra vált talán minden kezdő diszkós álma. Bekerültem egy nagyon szép, igényes és hangulatos főiskolás szórakozóhelyre. Itt léptem fel először igazán nagy közönség előtt. Persze emellett folytatódtak a céges partik, különböző iskolai rendezvények és még más klubokban is volt lehetőségem zenélni. Így hetente általában 2-3 bulira hívtak meg lemezlovasként.

A jól felépített, hangulatos esték híre mindmáig terjed. Az állandó helyeken kívül egyre többfelé hívnak. Az ilyen alkalmi bulikon már főleg a nosztalgia zene arat óriási sikereket.

Balázs Dávid - Dawe